nytt liv

jag ska leka gud,. nä skoja bara det ska jag inte. Men i kväll ska jag dra igång min ägg kläckningsmaskin,så ska den få stå på och stabilisera luftfuktighet och värme,för på söndag ska jag lägga in ägg.

så i slutet av feb så kanske vi har lite kycklingar hemma :)
wish me luck!

pasteller i hemmet

nu blev de lite pastell i mitt hem med.

mysig dag

Idag blev det en tur med häst och vagn i snön,. alltid lika mysigt att ge sig ut en stund <3

säljer en spannmåls kross


Björksaft

Nått av mina minnen från all julstress som faktiskt va ett av de bättre va nog när vi tog en tripp ner till liseberg och spanade runt,fick smaka på en ljuvlig dryck,. nämligen björksaft.
Den serverades dessutom varm,oh va de satt fint i magen,. så en sådan flaska köpte vi med hem,till sommaren ska jag plocka egna björkblad och göra en sats.

personligt sängbord

maken bygde ihop en liten trälåda som jag kunde måla vit och vips hade jag ett sängbord =)

kläckmaskin

Igår ramlade jag runt på internet sidor och spanade efter en bra äggkläckningsmaskin,nu hittade jag en jag tror kan ha just de jag söker.
kapacitet för 45 ägg ca. så nu ska jag prova att ta fram japanska vaktlar också va tanken,. wish me luck ;)

nytt till kusen

Fina gamla damen Jasmine har fått ett nytt bröstsele,då vi lyckades ha sönder de förra.
Så nu kan man ta långa härliga turer med henne igen,. men det går undan nu när hon inte vart igång på länge,och massa snö på det haha.

julen bortstädad

Nu är julen bortstädad hos oss,. nu får gärna snön försvinna också. Åh va jag längtar efter våren så man kan börja pyssla mer på utsidan,grilla och djuren slipper frysa,. allt lever upp och man kan börja planera inför kommande skörd.
 
 
 

Sötnöten

 
En något lerig Jasmine ;)

snabb limpa

1 pkt Jäst (jag använder torr jäst)
1/2 liter vatten (ljummet)
1/2 tsk salt
1/2 dl sirap
ca 14-15 dl vetemjöl
ca 1 msk brödkryddor.

blanda jäst och ljummet vatten tills jästen har löst sig helt,blanda sedan ner resten av ingridienserna,blanda tills du fått en fin deg.

forma degen till två limpor,släng in dom i ugnen,sätt på ugnen på 200 grader,låt limporna stå inne i 20-30 minuter


så det är ett perfekt recept för oss som är i språnget hela tiden och inte hinner med att baka jäsbröd varje dag.
detta behöver inte jäsa =)
Prova det är faktiskt jätte gott. jag har dessutom bytt ut 2 dl vetemjöl mot havra och 3 dl vetemjöl mot grahamsmjöl,vilket gav mer karaktär. tror nötter i hade varit ljuvligt också.

fina wenke

Nu har hönan wenke fått för sig att det va dags att få en egen kull kycklingar,så hon har lagt sig i redet och surat igen,tror inget i världen kan få henne att insè att de fortfarande bara är januari och kallt,inte alls kyckling sesong,. men hon får väl ligga så får vi se om 21 dygn om vi får förökning här på gällsjögården :)

projekt

Tanke ;Ha den renoverad och klar till nästa vinter. I stortsätt allt trä måste bytas ut,och nya skacklar måste ordnas. sen är de på med färg. Kan nog vara ett enkelt projekt för den som inte har hur mycket som helst att göra ;)

grejat lite

kass bild,tagen med mobilen men fixade iordning ett ful furu skåp.. detta blev iallafall resultatet..
 
detalj bild;

våran helg

Oj nu var det ett tag sedan man bloggade,detta pga att internet modemet la av och telia bråkade,men nu har en vän varit här och fixat med nytt modem så vi fick tom trådlöst,så nu sitter jag här igen,. två koppar kaffe bor i min mage.
God morgon måndag :)
 
Jag tänker inte dra en hel genomgång va som hänt sedan sist jag bloggade,de skulle bli en tjock bok. Så får bli helgen ;)
Den var nog händelserik.
 
I fredags fick vi besök av kompisar från stenungsund,det va meningen att vi skulle köra nordsvensken med timmersläde,men så blev det inte,. vi hittade inte alla grejer som skulle behövas,våran lada är inte så bra organiserad,så vi slängde på en westernsadel jag lånat hem för ev köp,så fick kompisen prova att rida Pyret första gången med sadel,hon gick som en klocka min fina tjej,jag körde med i rockard bakom shettisen Jasmine som stöd åt lilla Pyret. Skit skoj verkligen att köra vagn i snö,svärfar trodde att nån tok hade cyklat i snön när han hälsade på dagen efter,. haha. Smala däck?
 
Sen käkade vi lite tacco,så va det dags för dem att åka hem.
 
Lördag: Vaknar och mannen åkte till simskolan med sonen,jag slängde ut hästarna och gav dem hö,sen kom svärfar och gubbens bror så va det dags att åka en tur till tollered,då jag tydligen hade fått en släde gratis mot avhämtning,så självklart hämtade vi den! Det var visst renoverings behov och det saknades skacklar,men vad gör det?
På kvällen tog gubben in lokselet och påbörjade renovering av den då en hel del sömmar behöver bytas ur och en del remmat skulle sys om helt då de va bultat.
 
Söndag: Vaknade oh kör in sonen till alingsås,barnkalas på nolhaga simhall,. alltså dag två för vårat blöt djur att bada. Jag och gubben passade på att handla,jag tänkte vara ekonomisk och shoppade kritiskt vilket resulterade att jag lyckades vecko handla för 300:-(!!!) haha.
Sen åkte vi till jordnära och köpte kornkross till djuren och sågspån,sen va de att hämta upp lilleman igen från kalaset som drogs en timme över tiden,och sen åka hem för att mocka hos djuren,fodra ta in dem och sen baka,laga mat och dö i soffan..
 

RSS 2.0